Aluminium soorten

aluminium met witte ondergrond glans

Aluminium is vaak te bestellen in twee verschillende soorten ondergronden: met of zonder een witte ondergrond. Een aluminium fotopaneel met een witte ondergrond zorgt voor kleurbehoud van de foto.

Een witte ondergrond op een aluminium fotopaneel zorgt ervoor dat een foto zijn kleuren blijft behouden. Een printer kan namelijk geen wit printen. Wanneer een aluminium fotopaneel geen witte ondergrond heeft, worden de witte delen in de foto niet geprint en wordt het aluminium zichtbaar. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van brushed aluminium. De foto wordt hier vaak wat donkerder van en de kleuren wat fletser. 

Afwerking coating op aluminium

Naast het type ondergrond van het aluminium kan er ook gekozen worden in verschillende type afwerking van de toplaag. Bij sublimatie wordt dan een andere type coating op het aluminium gebruikt. Zo kan er worden gekozen uit mat, semi-gloss en gloss. Bij gloss komen de kleuren het mooiste uit. De kleuren zijn intenser en de foto krijgt meer diepte. Vergelijk het met een fotoafdruk op mat of glans papier.

Aluminium met witte ondergrond, glansGa terug